ELIMINATOR COLOR REMOVER REDUCTOR + ACTIVATOR

980 ден

Двокомпонентен систем за отстранување на вештачка боја од косата  составен од редуктор и активатор.

Опис

 Елиминаторот ги уништува молекулите на вештачката боја на косата и ги отстранува од вашата коса (оксидативни бои за коса). 100% ги елиминира вештачките пигменти. Течна конзистентност за лесна употреба. Едноставно, ефективно и особено безопасно за косата Елиминаторот делува така што ги прекинува оксидативните врски помеѓу молекулата на бојата и на овој начин ефикасно ја отстранува бојата. Екстремно ниска pH вредност на производот – по употребата на Елиминатор косата е во подобра состојба и подготвена за ново нанесување на саканата нијанса на боја.

Елиминаторот нема ефект врз природната коса и ќе ги отстрани само вештачките пигменти. Елиминаторот се користи за постигнување на природна длабочина на влакното, доколку косата е обоена со потемна нијанса од природната. Кога користите Елиминатор на коса со црвена, виолетова или портокалова боја, длабочината од бојата што претходно била нанесена ќе остануваат.