OLAPLEX SET – No.1 + No.2

940 ден
Мини сет Olaplex No.1- Bond multiplier & No.2 – Bond perfector:
 Olaplex No. 1 x 4ml и
– Olaplex No. 2 x 15ml.
Категорија:

Опис

Мини сет од Olaplex No.1 & No.2 за професионална употреба.
Сетот содржи:
 Olaplex No. 1 x 4ml и
– Olaplex No. 2 x 15ml.
Како се употребуваат No.1 и No.2 ?
1. ПРВ НАЧИН – КАКО САМОСТОЕН ТРЕТМАН
*се раствара целата кесичка од No.1 ( 4мл ) во шишенце со 20 мл вода и се нанесува на косата
*по 5 минути се нанесува No.2 по должината на косата.
*По 20 минути се шампонира косата со шампон и се нанесува кондиционер (пожелно од Olaplex No. 4 и No. 5)
2. ВТОР НАЧИН – ПРИ ФАРБАЊЕ И БЛАНШИРАЊЕ
*во претходно измешана фарба се нанесува пола кесичка од No. 1 и се нанесува на косата, по измивање на фарбата се нанесува пола кесичка од No. 2 кој треба да одстои уште 10 – 20 мин.
*при бланширање се користи целиот сет на истиот принцип ( во бланшот цела кесичка No.1, по бланширање цела кесичка No.2 )
Olaplex е компатибилен со сите видови на боја и бланш ✔